E-COMMERCE TREND 

 

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία επαναπροσδιορίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο με καινοτομίες που στόχο έχουν την πιο λειτουργική, γρηγορότερη, ασφαλέστερη και πιο προσωποποιημένη εμπειρία αγορών για όλους. 

Ζητήσαμε από τους Έλληνες χρήστες του GLAMI 

να επιλέξουν τα trends που θεωρούν σημαντικότερα 

όταν αγοράζουν online προϊόντα μόδας

Οι Έλληνες αναδεικνύουν την αναζήτηση βάση φωτογραφίας ως το πιο σημαντικότερο trend  όταν αγοράζουν προιόντα μόδας online

Ποιά από τα παρακάτω θεωρείτε σημαντικά όταν αγοράζετε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ μόδας online;

Αναζήτηση με βάση φωτογραφία

Αξιολογήσεις και κριτικές χρηστών

Πίνακα - οδηγό μεγεθών

Στυλιστικές προτάσεις/ ολοκληρωμένα outfits

Video παρουσίασης προϊόντων

Wishlist και ειδοποιήσεις σχετικά πτώσης τιμής 

Αναζήτηση βάση εικόνας

1

Η αναζήτηση βάση εικόνας, μια καινοτόμα λύση που πρώτη λάνσαρε στην Ελλάδα το GLAMI, βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στις επιθυμητές λειτουργίες των χρηστών για τις online αγορές τους.

Τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των αναζητήσεων που εκτελούνται μέσω της λειτουργίας αυτής αναμένεται να αυξηθεί καθώς γίνεται ολοένα και πιο εύκολο να βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις και να το αγοράσεις (σύγκριση με άλλες μεθόδους). 

 

Αξιολόγηση

2

Στην δεύτερη θέση των επιθυμητών λειτουργιών βρέθηκε η δυνατότητα αξιολόγησης, ως επιλογή στις online αγορές. Μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού όπως το Alibaba και το Amazon δίνουν ήδη τη δυνατότητα στους χρήστες να αφήνουν την αξιολόγησή τους ακόμη και αν έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία τους αγορά. Αλλά και fashion e-commerce εταιρείες όπως η Zalando έχουν συμπεριλάβει τις αξιολογήσεις στο website τους.

Πίνακας Οδηγός Μεγεθών

3

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να μπείτε σε ένα online κατάστημα, να θέλετε να προχωρήσετε σε παραγγελία αλλά να μην ξέρετε τα σωστά μεγέθη; 

 

Ο πίνακας προτεινόμενων μεγεθών, μπορεί πραγματικά να κάνει την επιλογή ευκολότερη. Ακόμη και  αν ορισμένοι καταναλωτές δεν γνωρίζουν τις διαστάσεις τους, οι fashion retailers έχουν αναπτύξει τεχνολογίες που επιτρέπουν στους χρήστες να συγκρίνουν τα μεγέθη των προϊόντων με τα μεγέθη γνωστών brand, έτσι ώστε να μπορούν να επιλέξουν το σωστό μέγεθος συγκρίνοντάς το με κάτι ήδη γνωστό (virtual fitting).

Βίντεο παρουσίασης προϊόντων

4

Ζούμε στην εποχή που το βίντεο υλικό είναι αυτό που κυρίως καταναλώνουμε online. Η ρεαλιστική και διαδραστική παρουσίαση προϊόντων μόδας δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση! Η λειτουργία βίντεο παρουσίασης βρέθηκε στην τέταρτη θέση των επιθυτών λειτουργιών των Ελλήνων αφού σε αντίθεση με την στατική φωτογραφία, ένα βίντεο δίνει τη δυνατότητα παρατήρησης της φυσικής κίνησης ενός ρούχου ή  της εφαρμογής ενός παπουτσιού, κάνοντας πιο εύκολη την τελική επιλογή αγοράς.

Wishlist και ειδοποιήσεις πτώσης τιμών 

5

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα όπου οι εκπτώσεις πραγματοποιούνται μόνο σε συγκεκριμένες περιόδους μέσα στο χρόνο, οι καταναλωτές αναζητούν προσφορές για να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές τιμές της αγοράς.

 

Μια λειτουργία που δίνει τη δυνατότητα να δέχονται ειδοποίηση πτώσης τιμών αλλά και η επιλογή δημιουργίας wishlist με προϊόντα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την πρώτη πεντάδα των ερωτώμενων. 

 

Οι χρήστες του ελληνικού GLAMI μπορούν να παρακολουθούν τις τιμές και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσα από το GLAMI app.

Στιλιστικές προτάσεις

6

H δυνατότητα ένα fashion eshop να λειτουργεί και ως προσωπικός στιλίστας προτείνοντας total look και συνδυασμούς προϊόντων στους καταναλωτές βρέθηκε στην έκτη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα.

 

Oι κεντρικές σελίδες στο GLAMI.gr λειτουργούν και ως οδηγός στιλ – σύμφωνα πάντα με το τι αναζητούν οι καταναλωτές αλλά και τα fashion trends της εκάστοτε σεζόν. Το GLAMI.gr καλύπτει όλες τις κατηγορίες στα προϊόντα μόδας και με τη συνεχή ανανέωση και προσθήκη νέων φίλτρων αναζήτησης (περίσταση, στιλ, ύφασμα κ.τ.λ) δημιουργεί ακόμη πιο προσωποποιημένη εμπερία αγορών για τους επισκέπτες του.

Οι Έλληνες εμπνέονται και επιλέγουν προϊόντα ανάλογα με την περίσταση, τις τάσεις και την εποχή χωρίς να ακολουθούν απαραίτητα τις τάσεις που προτείνουν τα media

Με ποιο σκοπό χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές για κινητά (apps) καταστημάτων μόδας;

45% Αγορές ρούχων

33% Ψάχνω για έμπνευση αλλά και κάνω τις αγορές μου

Τι αποτελεί έμπνευση όταν επισκέπτεστε ένα online κατάστημα μόδας; Επιλέξτε μία απάντηση.

Επιλογές ανάλογα με την περίσταση, τις τάσεις και την εποχή

Εικόνες street style και εύρεση παρόμοιων προϊόντων

Δεν αναζητώ έμπνευση

Άρθρα σχετικά με τις τάσεις της μόδας και πως να συνδυάσω κομμάτια

Επικοινωνία

Ξενοφών Ελευθεριάδης

Brand Manager Greece 

xenofon.eleftheriadis@glami.gr

Μηχανή αναζήτησης μόδας

www.glami.gr